admin
03-01-16


Ingrediente: 

- Carne de porc de preferinta ceafa 2kg

- 4 cepe

- 1 capatana de usturoi

- sare fara iod si antiaglomerant

- o cana de vin alb dulce sau demi-dulce (de casa se recomanda , cu cat vinul este mai acid cu ata fragezeste mai mult carnea)

- o cana de apa de izvor

- o lingurita de unsoare


Preparare:


- Se taie carnea in cuburi mari si se baga in ceaun la foc mic cu lingurita de unsoare (asta sa aiva de inceput deoarece carnea va lasa unsoarea si sucul sau)

- Dupa ce se caramelizeaza putin se adauga cana de apa de izvor sis e lasa sa fiarba carnea pana se evapora aproape de tot apa (la foc mic)

- Dupa ce apa sa evaporat se adauga ceapa taiata cum vreti voi dar curatata :)

- Se amesteca bine si se pune un capac peste ceaun , se mai adauga o lingurita de sare. Se lasa cu capac 5 minute se mesteca iara 5 minute se lasa tot asa 20 minute 4 reprize.

- Dupa ce ceapa sa inmuiat si caramelizat alaturi de carne..(ar trebui sa arate ca o friptura rumenita depinde de focul de sub ceaun) adaugati paharul de vin si mestecati bine. Puneti capacul si lasati sa clocote la foc mic 15 minute.

- Scoateti capacul si mestecati pana se face un sos caramelizat peste carne. Asaugati sare dupa gust.

- Din usturoi faceti un mujdei simplu cu apa si sare.

Se serveste cu mamaliga de casa daca nu aveti posibilitatea de a procura mai bine luati pita calda si vin fiert.

Pofta buna!





Anunturi Colaboratori

Piese Auto Alba               Clip-uri haioase

banner_abid.ro